УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Бандера подякував комуністам за Нюрнберзький процес

Бандера подякував комуністам за Нюрнберзький процес

Степан Бандера подякував комуністам за те, що вони підняли тему Нюрнберзького процесу. Під час брифінгу в «Оглядачі», онук ватажка ОУН зазначив, що хоча минулого тижня комуністи збиралися гучно святкувати завершення Нюрнберзького процесу, насправді він був закінчений першого жовтня.

фото ОБОЗ

По-друге, Бандера позитивно відгукнувся про саму ідею згадати про Нюрнберзький процес. «Адже насправді це 1800 різних процесів, у яких брало участь чотири країни, в тому числі - Радянський Союз». Бандера зауважив, що хоча за результатами Процесу було складено 42 томи документів, однак в Україні можна було почитати лише сім з них, оскільки в Кремлі одразу вирішили зробити ці документи секретними.

Зокрема, прокурор Руденко, який представляв Радянський Союз, вніс для розгляду на процесі документи, де йдеться про те, як німці дають накази ліквідувати членів ОУН. В томі №39 є інструкція «ліквідувати всіх членів угруповання Бандери», повідомив Степан Бандера – онук керівника ОУН.

На його думку, для примирення, для порозуміння варто надрукувати всі томи Нюрнберзького процесу.

Коментуючи події, які відбулися в центрі столиці України 14 жовтня, Степан Бандера відзначив, що прихильники УПА показали себе з кращого боку, на відміну від членів Прогресивної соціалістичної партії України, які бризкали газом, ставили барикади, тощо.

Інфографіка - www.umservice.net