УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Голосування за відставку Луценка сфальсифікували?

Голосування за відставку Луценка сфальсифікували?

Народний депутат із фракції БЮТ Володимир Олійник заявляє, що не голосував за відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це він повідомив по телефону «Обозревателю».

«Я дізнався з Інтернету про те, що я проголосував за відставку Луценка. Я зараз знаходжуся в Черкасах», — розповів Олійник.

За його словами, він ще учора відпросився у керівництва фракції БЮТ у поїздку до Черкас, де сьогодні відбуваються сесії обласної і міської Ради, а його депутатською карткою для голосування самочинно скористалися інші особи. Прізвища цих осіб Олійник не назвав, посилаючись на те, що хотів би спочатку переговорити з ними віч-на-віч.

Нардеп також пояснив, що картку для голосування перед від’їздом віддав своєму колезі Єресько, який зазвичай за них відповідає у фракції БЮТ. Однак у Єресько картку забрали. Зараз, за словами Олійника, вона знову знаходиться у Єресько, який знайшов її на робочому місці Олійника.

Також БЮТівець заявив, що має намір відкликати свій голос під постановою щодо Луценка, оскільки він погоджується з позицією фракції БЮТ — голосувати тільки за відставку уряду Януковича в цілому.

В той же час особисто Олійник не задоволений роботою міністра внутрішніх справ. «Мені дуже неприємно говорити, що пройшовши такий шлях, Луценко не виправдав довіри Майдану», — наголосив він.

Крім того, Олійник категорично протестує проти зарахування його до групи Губського. «Я був тільки у Канівській четвірці і не в якій групі Губського я не був. Я самодостатній чоловік і політик, який об’єднується, з тими, хто є рівним мені», — заявив він.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада прийняла постанову, якою рекомендувала Кабінету Міністрів звільнити з посади міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Фракція БЮТ голосувала проти цієї постанови, однак 18 її представників підтримали відставку.