УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Семиноженко: Українська інтелігенція має об’єднатись!

993
Семиноженко: Українська інтелігенція має об’єднатись!

Володимир Семиноженко: Українська інтелігенція має об’єднатися навколо Українського проекту.

Через 15 років Україна знову постала перед тими ж питаннями, що стояли на порядку денному напередодні Всеукраїнського референдуму про Незалежність України, - заявив Голова „Українського форуму”, академік Володимир Семиноженко на розширеному засіданні Національної Ради Конгресу української інтелігенції і Національної асоціації україністів «Здобутки і втрати державотворення та завдання української інтелігенції”.

Це і недосконалість Конституції, і відсутність єдиної стратегії національного розвитку, і невизначеність державних пріоритетів, і нехтування на державному рівні проблемами гуманітарного розвитку. Тоді як саме розуміння стратегічного значення гуманітарної політики сьогодні є своєрідним індикатором рівня розвитку країни. Тому взяти на себе головну відповідальність за майбутнє України має сама українська інтелігенція, відкинувши всі внутрішні протиріччя. Піонерами в цій благородній справі повинні стати громадські об’єднання - такі як „Український форум”, Конгрес української інтелігенції, Національна асоціація україністів, „Просвіта” та багато інших.

Сьогодні нам необхідно відійти від усіх питань, які дестабілізують суспільство і об’єднатись навколо нового Українського проекту, сформулювати який має цвіт української нації, – вважає Володимир Семиноженко.