УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Що спільного між Кличком і Омельченком? — Звичайно, бізнес!

Що спільного між Кличком і Омельченком? — Звичайно, бізнес!

Нещодавно ряд експертів, аналізуючи виборчі списки різних політичних партій до Київської міської ради, звернули увагу на цікаву особливість. Виявилося, що у списках різних, часом — діаметрально протилежних за ідеологією, політичних сил балотуються люди, однаковою мірою близькі до міського голови Олександра Омельченка.

Не будемо забувати, що бізнес-інтереси для багатьох обранців є куди важливішими за політичні гасла. До того ж, більшість політичних сил взагалі не мають чіткої ідеології і тримаються на тих-таки бізнесових інтересах. Отже, маємо ситуацію, коли в майбутній Київраді замість політичної більшості буде інша — бізнесова. А головне — ця більшість, скоріше за все, буде проомельченківською. До такої більшості можуть увійти представники «Нашої України», «Єдності», Партії регіонів та Народного блоку Литвина.

У розпорядження нашої редакції потрапили відомості, які свідчать, що «Єдиний список влади Києва» — це не міфічна вигадка, а реальність. Наприклад, під восьмим номером у списку блоку Литвина балотується пан Ігор Вільдман — людина, яка контролює ринок «Петрівка» та ряд інших київських торгівельних підприємств. А під №9 — Михайло Табачник, рідний брат Дмитра Табачника, директор компанії «Грааль плюс», яка активно бере участь в тендері на побудову висотного будинку на Європейській площі. Як виявилося, Табачник і Вільдман є засновниками ВАТ «Вілта» (чи не абревіатура від «ВІЛьдман-ТАбачник?), яке займається роздрібною торгівлею. Кожен з них контролює по 50% статутного фонду цієї компанії, який становить не мало, не багато — 2 200 000 гривень.

Або інший приклад. Блок «ПОРА-ПРП» у Києві підтримує ледь не головного опонента Омельченка — Віталія Кличка. Але майбутні депутати від цього блоку для нинішньої влади — далеко не чужі.

Як же здивуються кияни, дізнавшись, що прописні опозиціонери Олександра Омельченка мають з Сан Саничем дуже тісні ділові стосунки. Факти? — Будь ласка! На «прохідному» сьомому місці у списку цього блоку балотується Голова спостережної ради ВАТ «Київспецбуд» Семен Іванович Борисенко. У складі цього ВАТ працюють 459 чоловік, і займається воно «водопровідними роботами». Цікаво, що серед засновників — фірма, Президентом якої є дружина Борисенка, та… холдингова компанія «Київміськбуд». Нагадаємо, що Президентом одного з ключових гравців на київському ринку житла — Київміськбуду — є Володимир Поляченко, один із найбільш близьких до Олександра Омельченка бізнесменів. А тим часом «ПРП-Пора» нібито підтримує опонента Омельченка — Віталія Кличка…

Відомо, що Микола Толмачов, В’ячеслав Непоп (балотуються до Київради за списком «Нашої України») із заступником Омельченка з питань житлового забезпечення Михайлом Голицею (Блок Литвина) є давніми бізнес-партнерами по компанії «Житлоінвест». Окрім цього, Толмачов має бізнес-справи із іншим заступником Омельченка — Михайлом Георгієвським, який очолює список блоку «Європейська столиця». Кожен з цих достойників має свою долю у статутному фонді ВАТ «Протон-21». Має дружина Борисенка свою долю і у компанії, пов’язаній з іншим київським «нашоукраїнцем» — Віталієм Старуком.

Не залишився без своїх представників у інших списках і відомий столичний бізнесмен Лев Парцхаладзе. №17 у списку Соціалістичної партії — Микола Овчар — є партнером (через статутний фонд ЗАТ «Квадрат-Україна») кіпрської компанії «ХХІ століття», яку контролюють структури Парцхаладзе.

Таким чином, «об’єднаний блок влади Києва» — це не штучна конструкція, як намагаються представити його журналісти, як обслуговують інтереси міської влади. Це — «конкретні» бізнес-зв’язки та бізнес-інтереси певних осіб, а не якісь там переконання, програми чи, тим більше, обіцянки. Наші кандидати — це переконані прагматики. Тому можна впевнено заявляти: після закінчення романтичного виборчого періоду життя, обравшись в Київраду, вони створять прагматичну бізнесову більшість, і стоятимуть за свої інтереси «єдиним фронтом».

«До чого тут виборці?» — запитаєте ви. Так отож.

Що спільного між Кличком і Омельченком? — Звичайно, бізнес!
Що спільного між Кличком і Омельченком? — Звичайно, бізнес!
Що спільного між Кличком і Омельченком? — Звичайно, бізнес!
Що спільного між Кличком і Омельченком? — Звичайно, бізнес!
Що спільного між Кличком і Омельченком? — Звичайно, бізнес!
Що спільного між Кличком і Омельченком? — Звичайно, бізнес!