УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Каськів оголосив війну Росії через свого однопартійця

Каськів оголосив війну Росії через свого однопартійця

Четвертого червня в московському аеропорту «Шереметьєво» стався інцидент з громадянином України. На територію Російської Федерації не допустили активіста партії ПОРА Сергія Євтушенка. Операцією по депортації Євтушенка керував полковник ФСБ, який представив Євтушенку акт про депортацію авіапасажира.

Причиною відмови у в’їзді на територію РФ в акті зазначається - «небажане перебування на території РФ», що свідчить про ймовірність існування «чорного списку» українських політиків на території РФ.

Сергій Євтушенко був запрошений до Росії представниками Народно-демократичного союзу, лідером якого є Касьянов. Передбачалося провести консультації та переговори по євроатлантичному співробітництву, а також обговорити між партійні відносини.

Євтушенко вважає, що цей інцидент однозначно має політичне забарвлення. «Таким вчинком Російська Федерація показує свою слабкість, а також ставить під сумнів існування демократії на території РФ» - заявив він.

Владислав Каськів, лідер ПОРИ, зазначив, що партією буде підготовлено подання до російських спецслужб про перегляд відносин між Росією та Україною. Також Каськів звинуватив українську владу у слабкості, оскільки крім МЗС ніхто не висловив своєї політичної позиції щодо депортації громадянина України.

Нагадаємо, що Сергія Євтушенка також раніше не було допущено на територію Білорусі та Азербайджану.