УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Поки депутати торгувалися за портфелі, вождю відтяли голову

Поки депутати торгувалися за портфелі, вождю відтяли голову

В Одесі розпочалися роботи з перенесення пам’ятника вождю світового пролетаріату Володимиру Леніну з парку на Куликовому полі в парк Ленінського комсомолу. Ця процедура триватиме кілька тижнів. За цей час пам’ятник частинами транспортують на нове місце, де його знову відновлять. Перевезення монументу розпочали з голови. Вночі

На місці, де стоїть пам’ятник вождю світового пролетаріату збудують осередок капіталізму. Реконструкція передбачає будівництво сучасного підземного торговельного центру, паркінгів для автомашин. „Куликове поле перетвориться і у справжнє місце відпочинку одеситів. Тут планується побудувати і розважальний центр”, - сказав заступник Одеського міського голови Михайло Кучук.

Рішення про перенесення пам’ятника Леніну ухвалила Одеська міськрада. Дозвіл на це дало Міністерство культури і туризму та Державна служба охорони культурної спадщини.

Однак представники КПУ дуже негативно поставилися до перенесення Ілліча в інше місце. На засіданні Верховної Ради навіть оголошували заяву, у якій висловлювався протест проти перенесення. Однак одеські бізнесмени не дослухалися до цих протестів, і вже найближчим часом почнеться будівництво торговельного центру.