УкраїнськаУКР
EnglishENG
PolskiPOL
русскийРУС

Депутати Тимошенко склали свої повноваження (оновлено)

Депутати Тимошенко склали свої повноваження (оновлено)

Чинні народні депутати Блоку Юлії Тимошенко склали свої повноваження.

Як повідомляє джерело «Обозревателя», щойно відбулося засідання фракції БЮТ у Верховній Раді, де за ініціативою лідера блоку Юлії Тимошенко переважна більшість депутатів написала заяви про складання депутатських повноважень.

фото Виктор Арнаутов/ОБОЗ

В свою чергу народний депутат V скликання від БЮТ Андрій Шкиль не підтвердив інформацію про складання повноважень депутатами його парламентської фракції.

«Особисто я своїх повноважень ще не склав», — заявив він РБК-Україна.

Народні депутати із фракції БЮТ, члени Партії вільних демократів, Дмитро Видрін, Олексій Данилов та Сергій Потімков заявили "Обозревателю", що не підписували подібної заяви.

Так само не написали заяв, за їхніми словами, народні депутати Володимир Курінний та Любов Стасів.

Не зрікся поки що мандату і віце-спікер Томенко, який перебував у Лондоні на конкурсі за проведення футбольного Євро-2012.

За даними джерела "Обозревателя", більшість бютівців написали заяви "про вихід із фракції", а згідно статті 81 Конституції невходження до фракції є підставою для припинення повноважень. Однак, остаточне рішення про припинення повноважень може прийняти лише Верховна Рада, якої, з точки зору БЮТ, наразі не існує.

Тому джерело вважає, що заяви не матимуть юрдичної сили, і "вони просто є політичним сигналом, що як мінімум третина депутатів не має наміру повертатися до зали засідань".